Pranje avtomobila

Za povpraševanje in naročila pokličite na 041 354 982

Poleg rednega servisiranja je pri vsakem avtomobilu zelo pomembno tudi redno vzdrževanje njegove čistoče. Ne le, da redno pranje avtomobila poskrbi za čiste površine in lepši videz vozila, temveč podaljšuje tudi njegovo življenjsko dobo. Zato je res pomembno, da vozilo tudi z vidika čiščenja dobro vzdržujemo, smo pri tem temeljiti in dosledni.

Kako avtomobile peremo strokovnjaki?

Čeprav se zdi, da je pranje avtomobila preprosta naloga, to ne drži nujno, saj je treba pri tem opravilu upoštevati kar nekaj posebnosti in se izogniti nekaj pastem. Pri čiščenju vozila – tako njegove zunanjosti kot notranjosti – se je dobro potruditi, saj se trud kaj kmalu obrestuje. Pri nas jeklene konjičke peremo strokovno in natančno, zahvaljujoč izkušnjam pa svoje delo opravimo tudi hitro. Zavedamo se, katere so najpogostejše napake pri pranju vozil, in se jim spretno izogibamo. Pri svojem delu uporabljamo najsodobnejše postopke, pripomočke in naprave, za čiščenje uporabljamo neškodljiva in namenska čistila, na koncu pa poskrbimo tudi za lesk vašega avtomobila.

Video predstavitev

Preverite naše dodatne kvalitete:

  • Najsodobnejša avtomatska avtopralnica na vileda krpe na Koroškem
  • Opcija pranja s podvozjem ali brez
  • Profesionalno, hitro čiščenje notranjosti vozila
  • Izpiranje z wapom
Prej Potem
Prej Potem
Prej Potem

ROVANDO CARS

Kakovostna rabljena vozila po dostopnih cenah

Redno pranje avtomobila v vseh letnih časih

Res je, avtomobile najpogosteje peremo v zimskih mesecih, ko se na njih naberejo sledi peska, blata, soli in druge škodljive nečistoče. Čeprav se zdi, da je v poletnih mesecih umazanije manj, je vseeno priporočljivo, da si pranje avtomobila privoščite dokaj redno. V vseh letnih časih se na njem namreč poleg preostalega nabirajo tudi prašni delci, iztrebki živali, ostanki insektov in vse tisto, česar si na svojem avtomobilu zagotovo ne želite.

pranje avtomobila

Najprej se lotimo predpranja, s katerim poskrbimo za odstranjevanje trdovratne umazanije in mrčesa z vozila. S pomočjo posebno kvalitetne gobe na površino vozila nanesemo negovalno sredstvo, s katerim poskrbimo za temeljito odstranjevanje vse nesnage. Sledita še temeljito izpiranje in sušenje avtomobila. Ter, seveda, skrb za končni lesk.

Čas pranja avtomobila je odvisen od njegove velikosti, zlasti pa od tega, za kakšne postopke se kot lastnik vozila odločite. Osnovno pranje je lahko – tudi, če je avtomobil res umazan – končano prej kot v pol ure, seveda pa priporočamo, da se vsaj občasno odločite za temeljito čiščenje celotne zunanjosti vozila skupaj s podvozjem, hkrati pa poskrbite tudi za lepo notranjost vozila. 

Če vas zanima, kakšna je cena pranja avtomobila, je ta seveda odvisna od vaših želja in samega stanja vozila. V kolikor bi morda želeli le osnovno pranje, boste za to seveda odšteli manj kot za celoten postopek od predpranja do končnega koraka, po katerem se bo vaš avtomobil svetil kot nov. Prav tako se lahko odločite za čiščenje notranjosti avtomobila, kjer je cena ponovno odvisna od stanja in vaših potreb, tako da je neko splošno ceno težko določiti. Kontaktirajte nas in nam zaupajte svoje želje, mi pa vam bomo podali konkretne odgovore.

V zimskih mesecih priporočamo, da avtomobil operete enkrat na teden. Na ta način lahko skorajda sproti poskrbite za odstranjevanje umazanije, ki se na vozilu nabere med vožnjo po zasneženih in mokrih cestah. Seveda pa je pranje avtomobila priporočljivo tudi v preostalih mesecih – poleti zlasti zaradi ostankov insektov, jeseni pa zaradi listja in vremenskih razmer, ki vladajo v tem letnem času.

Bolj kot zahtevno in dolgotrajno pranje avtomobila vsake toliko časa je bolje, da avtomobil perete nekoliko pogosteje. Na ta način poskrbite za redno odstranjevanje ‘svežih’ nečistoč in ostankov nesnage ter preprečite, da bi umazanija zastarala oziroma se dobesedno zažrla v površino vozila. Tako boste umazanijo odstranjevali bolj uspešno tudi z najmanj dostopnih predelov. Zavedati se namreč morate, da dolgotrajna umazanija zelo slabo vpliva na karoserijo.

Pri nas skrbno in strokovno očistimo tako zunanjost kot notranjost vašega avtomobila, s tem pa poskrbimo za celovito rešitev, ki zadeva čistočo jeklenega konjička. Vse lahko naredimo obenem, od vas pa je odvisno, za kakšne storitve in postopke se boste odločili. Morda potrebujete le osnovno pranje avtomobila, morda tudi temeljito globinsko čiščenje notranjosti? V vsakem primeru se bomo vašemu vozilu dobro posvetili.

V kolikor imate v mislih pranje avtomobila, priporočamo, da ga torej perete redno, hkrati pa poskrbite tudi za občasno voskanje, poliranje … To sta postopka, s katerima avtomobilu pomagamo do čudovitega sijaja in leska. Vabimo vas, da se o tem, kako lahko vaš avtomobil postane kot nov, prepričate tudi sami. Kontaktirajte nas in nas povprašajte po možnostih.

Pošljite nam povpraševanje:

Ker se zavedamo, da je pranje avtomobila izredno pomembno in niti ne tako preprosto opravilo, vas vabimo, da na nas naslovite vsa svoja vprašanja. Pojasnili vam bomo, katere postopke priporočamo za določene primere, hkrati pa razrešili vse vaše še tako težke dileme. Izpolnite spodnji obrazec in nam zaupajte svoje želje, vprašanja ter skrbi.

    ROVANDO CARS

    Kakovostna rabljena vozila po dostopnih cenah

    Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

    Ker si vsak želi, da bi bil njegov jekleni konjiček ves čas kot iz škatlice, smo pripravili tudi nekaj koristnih nasvetov o pranju avtomobila in njegovi splošni negi. Na tem področju smo res strokovnjaki, zato vas vabimo, da preberete nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov nanje, ki smo jih pripravili.

    V katerem delu dneva je pranje avtomobila najbolj priporočljivo?

    Nikakor ne sredi najhujše vročine, saj lahko visoke temperature celoten postopek otežijo, na dolgi rok pa povzročijo nezaželene posledice, na primer luščenje barve. Perite ohlajen avto, če se le da, naj bo v senci. V nasprotnem primeru bodo na njem ostale neprivlačne lise. Če že ne gre drugače, pa avtomobil takoj po pranju obrišite s krpo, da ga prej ne osuši neposredna sončna svetloba.

    Kakšna čistila se uporabljajo za pranje avtomobila?

    Samo takšna, ki so namenjena pranju avtomobila. Če avto perete doma, za čiščenje nikar ne uporabljajte drugih čistilnih sredstev, kot je detergent za pomivanje posode ali pa morda kakšno univerzalno čistilo. Čistila, ki niso namenjena pranju avtomobila, vsebujejo številne snovi, ki lahko poškodujejo gornji premaz, pločevino in druge materiale, zato res priporočamo, da avtomobil, tudi če ga perete sami, čistite le z namenskimi čistili. Ta so zaradi svoje funkcije izdelana tudi tako, da v čim manjši meri škodujejo okolju.

    Je izpiranje z visokotlačnim čistilnikom varno?

    Seveda je, a to je odvisno od samih karakteristik čistilnika in tudi od načina njegove uporabe. Naši strokovnjaki pri svojem delu uporabljajo le varne visokotlačne čistilnike, poleg tega z njimi ravnajo tako, da je strah o kakršnih koli poškodbah karoserije popolnoma odveč. Če se morda odločate za nakup visokotlačnega čistilnika, zato vseeno velja preveriti, katere so tiste lastnosti, ki bodo poskrbele za varno in temeljito izpiranje.

    Kaj je bolje – pranje avtomobila doma ali v avtopralnici?

    Če želite izvedeti, lahko sami preračunate, kaj se vam splača z različnih vidikov. Vedeti morate, da pri pranju avtomobila v avtopralnici prihranite tako na vodi kot energiji in čistilih, poleg tega delo namesto vas opravijo drugi in ga tudi hitro končajo. Nimate niti nobenega dela s pripravami in končnim pospravljanjem, prav tako ne stroškov s pripomočki in aparati. Delo na ta način namesto vas opravijo strokovnjaki, tako da ste lahko prepričani v kakovostno storitev.