Uvoz avtomobila

Uvoz avtomobila za marsikoga predstavlja nočno moro, saj je celoten postopek precej zapleten proces, ki od kupca zahteva precejšnjo strokovno podkovanost in poznavanje zakonov. Naša skupina strokovnjakov bo poskrbela za hiter in enostaven uvoz vozil, brez skritih stroškov, nepotrebnih skrbi in nepredvidenih težav. Se bojite, da bo pri samem prenosu vozila v Slovenijo prišlo do nepričakovanih stroškov? Ker na prvo mesto postavljamo transparentnost, vam obljubljamo, da se to ne bo zgodilo.

Zaupajte izkušenim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za 100 % zanesljiv uvoz vozil 

Naši glavni prioriteti sta vaše zadovoljstvo in hitro ter kakovostno opravljena storitev. Zakonodajo, ki določa uvoz avtomobila iz tujine, imamo v malem prstu, prav tako vas bomo sproti obveščali o celotnem poteku uvoza. Za vas poiščemo popolno vozilo, preverimo prodajalca in uredimo potrebne administrativne zadeve in ostalo papirologijo. Prav tako poskrbimo za varen prevoz avtomobila. Kot rečeno, vsako vozilo temeljito preverimo in pravočasno prepoznamo težave. Uvoz avtomobila še nikoli ni bil tako enostaven!

ROVANDO CARS

Kakovostna rabljena vozila po dostopnih cenah

Vas zanima uvoz avtomobila iz tujine?

Uvoz avtomobila iz tujine je v zadnjih nekaj letih postala priljubljena izbira nakupa vozila tudi pri nas. Veliko imetnikov tujega jeklenega konjička pravi, da se nakup izplača zaradi pestrejše izbire vozil, boljše opremljenosti vozil ter cenovne dostopnosti. Vseeno je nakup avtomobila tvegana in zamudna odločitev, ki zahteva veliko mero osebne angažiranosti kupca. Prav zaradi teh razlogov se vse več Slovencev odloča za nakup avtomobila iz tujine preko posrednikov ali agentov. To storitev nudimo tudi mi: za vas uredimo papirologijo, preverimo ujemanje vozila z zakonodajo ter poskrbimo za varen uvoz avtomobila v Slovenijo. 

uvoz avtomobila

Kupci velikokrat napačno mislijo, da je uvoz avtomobila iz tujine dražja in zamudnejša možnost nakupa vozila, a temu ni tako. Četudi je potrebno za uvoz avtomobila v Slovenijo plačati dodatni strošek uvoza, je avto, kupljen v tujini, kljub temu cenejši. V Nemčiji je zaradi večjega voznega parka pa tudi vodilnega mesta med evropskimi proizvajalci vozil izbira vozil pestrejša. Na ta način je verjetnost, da boste našli vozilo svojih sanj, večja.

Če se boste uvoza jeklenega konjička lotili sami, se po prenosu denarja na račun prodajalca uradni del uvoza šele začenja. Seveda je trajanje uvoza vozila različno glede na ponudnika, saj za začetek uvoza štejemo dan, ko prodajalec prejme kupnino. Pred tem je potrebno prodajalca preveriti, saj je avtomobil, kupljen v tujini, kasneje težje reklamirati. Po prenosu denarja poskrbimo tudi za ureditev zakonodaje ter varen prevoz vozila v Slovenijo.

V Sloveniji je pri uvozu vozila potrebno paziti na različne pasti in administrativne luknje. Pomagamo vam, da se temu izognete, saj dobro poznamo čisto vse posebnosti in podrobnosti, ki zadevajo uvoz vozila iz tujine, posebej Nemčije, ki je kot država uvoznica še posebej priljubljena. Glede na to, da ima vsaka država lastna pravila, je lahko postopek še toliko kompleksnejši. Najprej je potrebno počakati, da davčni organ prepozna vlogo za uvoz ter določi mero davka. Takoj, ko je plačilo izvedeno, je postopek homologacije končan, zato lahko začnete z registracijo.

Za celoten uvoz avtomobila poskrbimo mi, vseeno pa od vas potrebujemo nekaj tehničnih dokumentacij in ostalih listin, kot na primer osebni dokument, dokazilo o plačilu davka, dokaz o zavarovanju vozila, potrdila, ki potrjujejo, da vozilo še ni bilo registrirano v Sloveniji, podatki registrske tablice, dajatve in volumen motorja … Znotraj področja Evropske unije namreč veljajo različni predpisi, ki regulirajo prehajanje vozil med posameznimi državami.  

Proces homologacije vključuje predajo tehnične dokumentacije vozila pristojnemu organu, kot je vložitev EU potrdila o skladnosti, ki ga izda država, iz katere vozilo prihaja. Dokazila vključujejo seznam delov, potrdilo o skladnosti države izvora … V naslednjem koraku komisija izvede pregled vozila in preveri skladnost s predpisi. Kasneje strokovna komisija izroči svojo oceno stanja vozila ter oceno, ali vozilo ustreza pravilniku o delih in opremi vozila. Zadnji korak je pomemben tudi zato, da se preveri, ali je bilo vozilo predelano ali kakorkoli drugače spremenjeno.

Največje tveganje za kupca rabljenega vozila je, da bi kupil izdelek, ki ne ustreza oglaševanim obljubam prodajalca. Kot izkušeni uvozniki prepoznamo “limone” oz. avtomobile, ki ne ustrezajo standardom kakovosti. Pri določitvi stanja vozila si pomagamo z vprašanji, kot so:

– Ali je bilo vozilo v preteklosti udeleženo v prometni nesreči?

– Je mogoč vpogled v servisno knjigo ali izračune?

– Je mogoč vpogled v številko šasije?

Brez skrbi, za oceno stanja avtomobila poskrbimo mi!

Največ nam pomeni, če nam stranke 100 % zaupajo in na koncu z nasmehom na obrazu sprejmejo vozilo. Naši strokovnjaki vas bodo redno obveščali o procesu homologacije, morebitnih težavah in ostalih stvareh, ki zadevajo uvoz vozila. Trudimo se, da vsako vozilo hitro in brez težav dostavimo do vas, pri tem pa vas ne obremenjujemo z nepotrebnimi administrativnimi formalnostmi.

Pošljite nam povpraševanje:

Želite, da pri uvozu avtomobila iz tujine pomagamo tudi vam? Izpolnite spodnji obrazec in napišite svoje želje v sporočilo. V primeru vprašanj ali dilem pa nas lahko tudi pokličete. Že vrsto let ljudem pomagamo na poti do njihovega sanjskega konjička, zato smo prepričani, da boste z nami zadovoljni!

  ROVANDO CARS

  Kakovostna rabljena vozila po dostopnih cenah

  Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

  Za vas smo izbrali najpogostejša vprašanja naših strank. Vas zanima še več informacij o uvozu vozila iz tujine? Pišite nam ali nas pokličite na telefonsko številko 041 491 641. Veseli bomo vašega klica!

  Koliko časa traja uvoz avtomobila?

  Trajanje postopkov uvoza in homologacije je različno dolgo. V primeru, da se odločite, da vam avtomobil poiščejo naši strokovnjaki, to traja približno 5 delovnih dni, odvisno od specifikacij in izraženih želja kupca. Vozilo v državo uvozimo v treh tednih, pred tem se dogovorimo o načinu plačila in od vas pridobimo vso potrebno dokumentacijo.

  Zakaj je uvoz avtomobila iz tujine dobra odločitev?

  Slovenija ima razmeroma omejen vozni park, kar pomeni, da pri nas nekatera vozila niso na voljo. Na drugi strani Nemčija nudi veliko večjo izbiro vozil, prav tako so jekleni konjički bolje ohranjeni ter kakovostnejši. V nekaterih primerih boste za enako vozilo v tujini odšteli do 30 % manj denarja kot v Sloveniji, zato se za ta korak odloča tudi vse več Slovencev.

  Katere postopke uvoza vključuje naša storitev?

  Največja prednost naše ponudbe je ta, da izpeljemo celoten postopek uvoza, kar pomeni, da se namesto vas pogajamo in pogovarjamo s prodajalci, preverimo veljavnost dokumentacije ter porekla, poskrbimo za organizacijo plačila, transporta ter homologacijo vozila. Namesto vas oddamo vlogo za izračun davka (DMV) ter izvršimo homologacijo.

  Katere so naše glavne prednosti?

  Že vrsto let se ukvarjamo z uvozom vozil iz tujine ter pri tem upoštevamo želje in finančne zmožnosti naših klientov. Strokoven pregled vozila je temeljit, uvoz avtomobila pa varen, hiter in brez nepotrebnega čakanja ter birokratskih zapletov. Transparentno poslovanje je vedno na prvem mestu, zato se stranke k nam vedno znova vračajo.