Voskanje avtomobila

Za povpraševanje in naročila pokličite na 041 354 982

Voskanje avtomobila je poseben postopek, ki vozilu vrača sijaj, hkrati pa nudi zaščito pred vplivi zunanjega okolja. Izvaja se z nanosom posebnega voska in s pomočjo mikrovlaken. Naši mojstri bodo nanos opravili hitro, profesionalno in kakovostno.

Profesionalno in natančno voskanje avta

Tudi vaš jekleni konjiček izgublja svoj sijaj? Skozi čas vremenski vplivi, kot sta dež in prah, povzročita bledenje vozila, kar pospešuje pojav majhnih abrazij na zunanjem plašču vozila. Voskanje avta poskrbi za zakrivanje prask na vozilu, hkrati pa s pomočjo hidrofobnega ovoja avto zaščiti. Za voskanje avtomobila se danes odloča vse več ljudi, ne samo zaradi estetskih razlogov, ampak tudi zaradi zaščite. Ker vosek ne prepušča tekočin, bodo notranje plasti laka vozila dobro zaščitene, voda pa bo s površine zdrsnila še hitreje.

ROVANDO CARS

Kakovostna rabljena vozila po dostopnih cenah

Lesk in zaščita za daljšo življenjsko dobo vašega vozila

Če tudi vi obožujete avtomobilizem in ste ponosni na svojega jeklenega konjička, bo voskanje avta vaše novo najljubše opravilo. Tanka plast posebnega voska bo vaš avto dobro zaščitila pred zunanjimi vplivi in mu vrnila izgubljeni lesk. V nadaljevanju si lahko preberete, zakaj je voskanje avtomobila priporočljivo izvesti vsaj enkrat letno, v določenih primerih pa tudi pogosteje.

voskanje avtomobila

Voskanje avtomobila je delikatno opravila, saj vosek nanašamo neposredno na lakirno ploskev, pri čemer lahko hitro poškodujemo lak ali spraskamo vozilo. Uporabljamo samo prvovrstne izdelke z visoko vsebnostjo naravnega in vsestranskega voska carnauba. Hiter nanos in odstranitev odvečnega materiala omogočata, da je vodoprepustna plast na vozilo nanešeno v ravno pravšnji količini. Zaradi svojih blagodejnih lastnosti in viskoznosti odstranjuje mikro abrazije in holograme. Lesk na vozilu je viden več mesecev, vas jekleni konjiček pa bo dodatno zaščiten pred UV-žarki in vremenskimi vplivi.

Kakovosten vosek je še posebej primeren za aplikacijo na temne barve, kot so črna, temno zelena ali rdeča. Voskanje avta iz obstoječih barvnih odtenkov vašega vozila uspešno privabi globinske odtenke, zato sijaj deluje naravno. Po nanosu voska je potrebno vozilo vsaj nekaj časa obvarovati pred dežjem, soncem in ostalimi vplivi.

Glavna lastnost voska je ta, da na površini ustvarja hidrofobni plašč, kar zmanjšuje zmožnost vdora tujkov v notranjost vozila (kot je kisli dež). Voda bo z gladke površine avtomobila hitreje odtekala, čiščenje avtomobila pa bo enostavnejše in hitrejše. Predvsem poleti, ko temperature dosežejo visoke vrednosti, bo voskanje vašega jeklenega konjička zaščitilo pred oprijemom umazanije. Nanos voska je potrebno izvesti od trikrat do štirikrat letno, odvisno od okolja, in tega, kje imate avtomobil shranjen (na prostem ali v garaži).

Voskanje je sicer enostaven postopek zaščite vozila, a je za pravilen nanos potrebno veliko natančnosti in potrpežljivosti. Če na površino nanesemo predebelo plast voska, to ustvari umazano mat površino, na katero se umazanija prijema še hitreje. Naši mojstri voskanje obvladajo ter pri tem ne ubirajo bližnjic, zato je postopek velikokrat daljši, kot bi morda pričakovali. Vozilo je potrebno pred nanosom tudi temeljito očistiti, prepoznati kritična mesta ter oceniti, katere materiale za to potrebujemo.

Za zagotavljanje odličnih rezultatov je potrebno pri voskanju slediti točno določenim korakom. Najprej se avtomobil opere in oceni, katera površina na avtomobilu potrebuje dodatno pozornost. Izbere se vosek in mikrofilno krpo, ki jo zmočimo. Materiala nikoli ne nanašamo neposredno na površino avtomobila, ampak ga postopoma dodajamo na krpo. S krožnimi gibi vosek nežno vtremo v površino in ostanek odstranimo s suho krpo.

Ste vedeli, da lahko že majhen ptičji iztrebek močno poškoduje lak? Četudi lak navzven deluje brezhiben, je zelo verjetno, da je notranja struktura delcev porušena. Ptičji iztrebki namreč vsebujejo izredno močno kislino, ki hitro pronica v notranjost premaza. Vosek poskrbi, da take snovi težje prehajajo v notranjost.

Voski, ki jih uporabljamo, so sestavljeni iz naravnih materialov in ne vsebujejo kislih kemikalij ter ostalih abrazivov. Tudi starejši modeli avtomobilov po nanosu voska vidno zasijejo. V nekaterih primerih boste v sijajni površini vozila uživali tudi do 12 mesecev. Storitev tudi sicer opravimo hitro in učinkovito. Za še daljšo življenjsko dobo vosek nanašamo v več slojih.

Pošljite nam povpraševanje:

Voskanje avtomobila bo povsem preobrazilo vaše vozilo. Postopek je neinvaziven, pri delu prav tako ne uporabljamo abrazivih čistilnih in polirnih sredstev. Voskanje avta prepustite strokovnjakom in uživajte v elegantnem lesku vozila, ki traja več mesecev in vse tja do enega leta. Izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko: 041 491 641. Veseli bomo vašega klica!

  ROVANDO CARS

  Kakovostna rabljena vozila po dostopnih cenah

  Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

  Vas zanima še več informacij o storitvah, ki jih nudimo? Morda se skrivajo v spodnjem naboru vprašanj in odgovorov. Če vas zanima več informacij o naših storitvah ali cenah, nam pišite na elektronski naslov: riko@robeta.si.

  Kako pogosto priporočate voskanje avta?

  Obstojnost voska na vozilu je odvisna od okolja, v katerem avtomobil preživi največ časa. Garažirana vozila po navadi niso izpostavljena stalnemu soncu in dežju, zato lahko lastniki voskanje opravijo enkrat na leto. Za tiste avtomobile, ki jih hranite zunaj, pa je potrebno voskanje avta izvesti pogosteje, na primer 3-krat letno, po navadi takoj po pranju vozila.

  Katero negovalno sredstvo uporabljate za poliranje?

  Lak je občutljiva plast, ki jo moramo čistiti s posebnimi mikrovlakni. V nasprotnem primeru lahko lak spraskamo ali ga okrušimo. Kot pove že ime samo, za voskanje avta uporabljamo vosek. Visokokakovosten material počasi prodira v notranjost, zato je priporočljivo, da takoj po končanem poliranju jekleni konjiček postavimo na sonce.

  Ali je vosek na vozilu trajen?

  Ne. Sicer je plast voska precej debela in se na lakirani površini obdrži kar nekaj časa, je pa potrebno hidrofobni premaz ves čas vzdrževati in ga obnavljati na vsakih od 3 do 12 mesecev.

  Kako ocenim, kdaj je čas za voskanje avta?

  Preizkus je izredno enostaven, vse, kar potrebujete zanj, je kozarec vode. Tekočino zlijte po vozilu in opazujte, kako kapljice drsijo po površini. Če se zadržujejo v skupkih, obnovitev še ni potrebna. Če voda z vozila kaplja hitro in v majhnih curkih, pa je vaš avtomobil potreben osvežitve.