Kako izbrati najprimernejši rabljeni avtomobil?

Ste se odločili, da bi kupili rabljeni avtomobil, zdaj pa ne veste, kako se stvari lotiti? Naj vam že kar takoj povemo, da ste na pravem mestu. Zavedamo se, da je nakup avtomobila, pa naj gre za novega ali rabljenega, zelo pomemben in tudi stresen življenjski dogodek. Zato smo za vas v nadaljevanju pripravili nekaj najnujnejših nasvetov, da se boste lažje odločili, kateri rabljeni avtomobili ustrezajo vašim željam in potrebam. Vse to pa vam bo olajšalo tudi končno izbiro rabljenega avtomobila.

Rabljeni avtomobili – kako in kje jih iskati?

Najprej morate seveda vedeti, kakšen avto iščete. Imate družino, se bo v kratkem število družinskih članov povečalo, ga boste uporabljali za krajše vožnje ali daljše vožnje v tujino …? Kakšen proračun imate pripravljen za nakup avtomobila in vseh pripadajočih stroškov? Potem, ko veste, kaj je najpomembneje pri rabljenem avtomobilu, lahko začnete iskati rabljeni avtomobil po vaši meri. Načinov, kako priti do rabljenega avta, je precej, od informacij, ki vam jih posredujejo prijatelji in znanci, do tiskanih oglasov in sejmov. Najbolj enostavno pa je, da iščete preko spleta. Ponudbo na spletnih oglasnikih spremljajte daljše obdobje. Rabljeni avtomobili, ki se prodajajo na spletu, so opremljeni s specifikacijami, dodatnim opisom, v večini primerov tudi s fotografijami in kontaktnimi podatki prodajalca. Tako lahko že preko spleta naredite prvo selekcijo, kateri rabljeni avtomobili bi bili primerni za vas in kateri ne. Potem pa pokličete prodajalca in se dogovorite za ogled avtomobila, ki ga prodaja. Ne pozabite, da lahko nakup rabljenega avtomobila opravite tudi pri nas. Pokličite nas ali nam pišite in se vse dogovorimo.

Rabljeni avtomobili – ogled

Potem, ko se s prodajalcem dogovorite za dan in uro ogleda, se na ogled rabljenega avtomobila temeljito pripravite. Na list papirja si zapišite vsa vprašanja (kdaj poteče zavarovanje in registracija, kje se je lastnik z avtomobilom vozil, kako je skrbel za avto, kaj bo morebiti treba popraviti itd.), ki vas v povezavi z avtomobilom zanimajo, ne glede na to, da so bile nekatere informacije že zapisane v oglasu. V primeru, da se sami ne spoznate na avtomobile, peljite s seboj prijatelja ali pa kar avtomehanika, ki mu zaupate trenutni avtomobil. Nekdo, ki se spozna na avtomobile, bo na ogledu točno vedel, kaj mora pogledati in vprašati, da lahko oceni, v kakšnem stanju je avtomobil in ali je primeren za vas. Dogovorite se za testno vožnjo v bližini okolici, da vidite, ali vam avto ustreza in ali je vse tako, kot ga opisuje prodajalec. Preverite vse funkcije, ki jih ponuja avto. Če imate s seboj nekoga, ki se spozna na avtomobile, potem naj se z avtom zapelje tudi on. Na podlagi vseh informacij, ki ste jih dobili od prodajalca, kar ste videli in občutili med vožnjo, se odločite, ali boste kupili rabljeni avtomobil ali ne. Oglejte si več rabljenih avtomobilov, tako boste lažje ugotovili, kateri vam najbolj ustreza. Po odločitvi za nakup rabljenega avtomobila sledi dogovor o vseh podrobnostih, sicer iščite naprej najprimernejši avto za vas. Naši rabljeni avtomobili so na voljo za ogled v Slovenj Gradcu. Vsi rabljeni avtomobili v naši ponudbi imajo podeljeno jamstvo, ki traja eno ali dve leti, saj smo stoodstotno prepričani v brezhibnost rabljenih vozil. 

Urejanje dokumentacije ob prodaji

Potem, ko se dokončno odločite za nakup, se običajno s prodajalcem dogovorite za končno ceno, datum plačila in ureditev vse dokumentacije v povezavi s prepisom. Ko je vse urejeno, se lahko odpeljete z vašim ‘novim’ rabljenim avtomobilom.

Za konec naj vam še povemo, da pri nas lahko opravite servis avtomobila, pa tudi nego avtomobila v obliki pranja, globinskega čiščenja, poliranja, voskanja in keramičnih premazov. Pokličite nas ali nam pišite in se dogovorimo za ogled naših rabljenih avtomobilov ali za koriščenje katere druge storitve.