Nega vozil opravljena na zares visokem nivoju

Novodobni čas nas je pahnil v obdobje, kjer smo vsakodnevno zasedeni z nadurami v službah, posvečanju družini doma in drugimi pomembnimi obveznostmi, da nam velikokrat časa za samo nego avtomobila zmanjka. Priznajmo pa si, da si ga velikokrat tudi ne vzamemo.

Nega vozil je storitev, ki se je lahko lotite brez skrbi tudi sami.

Ko se lotite nege doma, vas to stane dolge priprave in veliko porabo vode ter energije. Ker se zavedamo razmer in časovne stiske, smo vam seveda z veseljem na voljo, da nega vozil postane naša skrb.

Za vse tiste, ki pa kljub temu najdete čas in se sami posvetite negi in vzdrževanju, pa smo spodaj pripravili nekaj nasvetov, kako to najboljše narediti.

Nega vozil in kako se je lotiti?


Nega vozil je pomembna storitev, ki se je lahko zelo enostavno lotite kar doma. Vozilo lahko sčistite v preprostih 6-ih korakih:

 1. Najprej iz avta odnesite in sčistite vse večje smeti;
 2. Nato s krpo, ki ne pušča sledi in je antistatična, ter s primernim čistilom očistite armaturno ploščo.
 3. Sčistite notranje strani stekel.
 4. S sesalcem se lotite sedežev, tal in preprog ter za konec notranjosti, uporabite kakšno dišalo, za boljše počutje ter nevtralizacijo vonjav.
 5. Zdaj se lahko lotite zunanjosti avtomobila.

Če avtomobila ne želite prati sami ali si želite dodatne nege zunanjosti, ga lahko zaupate našim strokovnjakom, ki ga bodo temeljito očistili in uporabili primerne zaščitne nanose, glede na sezono.

Zakaj je pomembna nega vozil?

Nega in vzdrževanje vozila vam bosta omogočila daljšo življenjsko dobo vozila in seveda tudi splošno urejenost, zaradi katere se boste tudi vi v njem počutili boljše. Vsaka sezona bo na vašem jeklenem konjičku pustila nekaj svojega.

Če damo primer:

 • v zimskih mesecih je vaše vozilo izpostavljeno hladnejšim razmeram, blatu, snegu ter soli. Vse to se v primeru, če ga ne bi negovali, hitro pozna na laku ter podvozju, saj ga mešanica soli in blata začne razžirati in pušča grde sledove.
 • V letnem času je avtomobil izpostavljen prahu, insektom ter živalskim iztrebkom, ki se na njem zasušijo in ob neredni negi, puščajo mikro poškodbe na laku. Prav tako je treba pregledati in očistiti klimatsko napravo, ki čez zimo stoji in se v njej lahko začnejo nabirati bakterije.

Tako da je splošna nega vozila pomembna za »zdravje« in daljšo življenjsko dobo avtomobila. V primeru, če bi ga želeli kdaj prodati, se vam bo obrestovalo redno vzdrževanje in čiščenje.

Kaj zajema nega vozila?

Pri nas boste deležni kakovostne in profesionalne nege svojega avtomobila, ki zajema naslednje segmente:

 • pranje vozila;
 • globinsko čiščenje vozila;
 • keramični premazi;
 • voskanje ter poliranje.

Pranje vozila

Velika večina ljudi misli, da je pranje vozil enostavna naloga, ki se več ali manj opravlja v zimskih mesecih, kadar se na njih naberejo razne sledi, kot so sledi peska, sol, blato ter druge škodljive nečistoče. Vendar se tukaj motijo!

Nega vozil, kot je pranje avtomobila, je potrebna v vseh letnih časih, saj se tudi čez leto na njem naberejo prašni delci, ostanki insektov, iztrebki živali in podobno.

Pranje poteka po korakih:

 • predpranje,
 • nanos negovalnega sredstva za odstranitev nesnage,
 • temeljito izpiranje in sušenje,
 • končni lesk.

Globinsko čiščenje

Globinsko čiščenje avta je veliko pomembnejše opravilo kot zunanje čiščenje.

Zakaj je tako?

Za preživljanje svojega časa v avtomobilu je pomembno, da je kakovostno, saj vam v nasprotnem primeru nečist avto daje prah in pršice, ki vam silijo v nos in vam s tem delajo slabo voljo in nerazpoloženost. Vaše splošno počutje se bo spremenilo v čisti in dišeči notranjosti.

To lahko dosežete z globinskim čiščenjem, ki ga opravite enkrat na leto.

Keramični premazi voskanje avtomobila

Premazi so zelo zaželeni v primeru, kadar želite, da vaš avto ostane takšen, kot takrat ko ste ga kupili. V brezhibnem stanju brez prask, odrgnin ter odporen proti zunanjim vplivom. S premazi dosežemo, da se umazanija in druge nečistoče ne zažirajo v lak in da se voda ne nabira, ampak preprosto steče iz avtomobila.

Nega vozil in splošno vzdrževanje avtomobila vam bosta omogočila dolgo življenjsko dobo vozila in videz kot pri prvem dnevu nakupa.